Idean Kohtalon Sekunnit

Pienikin epäröinti aiheuttaa aivoissa hätäjarrutuksen. Aivot on ohjelmoitu suojelemaan meitä kaikelta epävarmalta. Arkailu saa aikaan hälytystilan, vaikka kyse olisi pelkästä myyntipuhelusta. Uhkakuvat, tekosyyt ja jahkaaminen ovat aivojen tapa estää meitä tekemästä tyhmyyksiä.

Tottumus säästää aivoja. Aivojen automaattiohjauksen ansiosta auto käynnistyy, vaikka ajatukset ovat muualla. Aivot ylikuormittuisivat hetkessä ilman pinttyneitä tapoja. – Mutta miten omaksutaan esim. terveellisempi ravintotottumus, kun lohturuoka on rakas tapa?

Visiolla, viisaudella ja vauhdilla. Uusi tapa, vaikkapa jahkailun lopettaminen, edellyttää vision mukaisia mikrovalintoja pitkin päivää. Vaisto, sisäinen viisaus laskee koko ajan helpointa reittiä tavoitteeseen ja antaa ohjeita, aivan kuten auton GPS. Kun saat fiksun idean, reagoi siihen heti. Muistuta itseäsi, että olet innostunut, et peloissasi. Aivotutkijoiden mukaan reaktioaikaa on sekunteja. Pienikin empiminen käynnistää vanhan toimintamallin.

Ja mitä ruokaan tulee, siihen tarttuu, mitä kaapista löytyy
Pidä jääkaapissa valmiiksi pestyjä ja pilkottuja juureksia sekä salaattia. Varaa ulottuville tummaa suklaata, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä. Muutama tuore hedelmä esille ja tummanvihreitä ruukkuyrttejä maljakkoon.

Inspiroivasti siitä, kuinka voi laukaista itsensä liikkeelle, kun motivaatio pettää: Mel Robbins on Why Motivation Is Garbage, Impact Theory https://www.youtube.com/watch?v=LCHPSo79rB4

Comments

Security Check
Please enter the text below
CaptchaImage
Can't read text above? Try another text.
Anonymus
Anonymus
If a person is motivated then the different task becomes easy for him.I hope the paper writer spreads this motivational message to public.Good Job.